Typisk SV!

| 2 Comments

Forrige helg var jeg i Ukeslutt og diskuterte om det er noe som er typisk for partiene. Jeg tok en liten sjekk på Facebook og Twitter i forkant og fikk mange underholdende svar. Noen seriøse, noen tøysete, og noen med humor og alvor i bunn. For eksempel:

“Vi som fortsetter å stemme SV år etter år og ikke virrer som hodeløse høner fra parti til parti – vi er stayere!! Vi holder ut, tror på fellesskapet og deler (selv når det ikke lønner seg). Mer utvendig leser vi endel aviser, liker toget og NRK, knuser relativt lite ting omkring oss (buss-skur etc) og oppsøker kulturarrangementer som enten er ekstremt lite harry eller så harry at de er kule.”  (Marit By Rise)

Eller hva med:

“Vin, og det å dele!” (Mari Lund Arnem)

Og kanskje mest typisk:

“Jeg tenker på pappegøyeøredobben og flagrende gevanter, på tross av at jeg ikke kan huske å ha sett dette i SV-sammenheng.” (Tanja Askvik)

Det er åpenbart minst like mange myter om partiene som det er partier. De fleste SVere kan man neppe se på avstand. Men noe er det da i mytene? Er det noe i dette som gir gjenklang i mitt liv? Jeg ble så inspirert at jeg har laget en liten uhøytidelig fotoserie av ting i livet mitt som er “typisk SV”. Basert på innspill og debatt.

 

I følge velgerundersøkelser er SV-velgerne veldig positive til mat fra andre land.

Ikke overraskende: SVere er glad i mat med krydder. Her representert med et slags hjemme-Jamie-Oliver-prosjekt jeg hadde: Lambshanks morrocan style. (Anbefales forøvrig på det varmeste!)

Tolstoy i bokhyllen.

Tolstoy i bokhyllen.

I følge myten er SVeren en bokorm og kan sine klassikere. (Eller hva, Martin Grüner?)

 

Nattoget Oslo-Bergen.

Nattoget Oslo-Bergen.

Vi liker tog! Noen liker best lyntog. Andre liker best lokaltog.

 

Palestinaskjerf

Palestinaskjerf var (er?) en viktig del av raddisuniformen.

Og til sist, det som NRK var mest opptatt av: Palestinaskjerfet. Jeg tror ikke jeg ble sett uten i årene mellom 2003 og 2006.

Jada, jada. Vi e ailj sammen individa. Snart kommer posten om ting i livet mitt som er utypisk SV. I mellomtiden kan du høre Ukeslutt-innslaget her.

  • Cistenas Pamela

    gleder meg til å høre om hva som er utypisk SV i livet ditt :)

    • Anonymous

      Ja, det blir en utfordring. Må gruble litt. Tar gjerne i mot innspill! :)